FAQ

Her finner du ofte stilte spørsmål rundt handel på eBid.no. Hvis du lurer på noe, eller vil ha med noe i denne listen, kontakt oss på post@ebid.no.

Generelt

Hva er aldersgrensen for bruk av eBid.no?

Du må være fylt 18 år for å bruke tjenestene eBid.no tilbyr.

Hva er prisene ved bruk av eBid.no?

Alltid oppdaterte priser finner du her: http://www.ebid.no/priser

Jeg mottar ingen e-poster fra eBid.no. Hvorfor?

Hvis du ikke mottar e-poster fra oss er det mest sannsynlig grunnet spam-filteret i din e-postkonto. Sjekk om det ligger e-poster fra oss i spam-mappa di, og merk de som ikke spam hvis det gjør det. Hvis du ikke mottar e-post fra oss rett etter du registrerte deg som bruker, er det fordi du har skrevet inn feil e-postadresse. Vi prøver å følge med på dette så godt som det går, men ta kontakt på post@ebid.no om du er i tvil.

Hvilke betalingsalternativer er tilgjengelig på eBid.no?

For øyeblikket kan kjøper og selger avtale å gjøre opp med forskuddsbetaling, postoppkrav eller betaling ved henting. Det er også mulig å betale med kredittkort gjennom PayPal hvis brukerne har det tilgjengelig.


Kjøper

Hva må jeg gjøre for å handle og/eller by på auksjoner på eBid.no?

Du må registrere deg som bruker ved å klikke på "Registrer deg". I tillegg til brukernavn, e-post og passord, krever vi at du registrerer navn, adresse og telefonnummer for å utnytte deg av alle funksjoner på eBid.no. Registrering er gratis.

Hvor mange bud kan jeg gi på en auksjon?

Du står fritt til å gi så mange bud du vil, fram til tidsfristen av auksjonen går ut.

Hva er "Kjøp Nå"?

"Kjøp Nå" betyr at du kan unngå auksjonsrunden og kjøpe gjenstanden med en gang, for prisen som er oppgitt som "Kjøp Nå"-pris.

Må jeg betale mer enn hva gjenstanden koster (og eventuelle fraktkostnader)?

Nei, det er ingen kjøpsgebyrer eller andre avgifter på Ebid.no

Jeg har vunnet en auksjon, hva skjer videre?

Du har nå fått en e-post om at du har vunnet auksjonen. Selger har også fått beskjed om at auksjonen er avsluttet og at du er kjøperen. Hvis selger har oppgitt betalingsdetaljer, kan du nå betale for gjenstaden. Hvis ikke, må du ta kontakt med selger så dere blir enige om oppgjørsform. Etter at handelen er fullført, kan du gå inn å gi tilbakemelding på selger, og selger kan gi tilbakemelding på deg.

Jeg har gitt et bud, men jeg blir overbydd med en gang, hva skjer?

Dette er fordi noen har lagt inn et maksbud. Dette er mulig for alle brukere, og går ut på at du kan legge inn et bud som tilsvarer det maksimale du vil betale for gjenstanden. Hvis du legger inn et maksbud på f.eks. 200,-, vil alle som byr opp til 200,- få beskjed om at de er overbydd, da du allerede har "reservert" alle bud opp til 200,-. Hvis noen byr 201,- (eller f.eks. legger inn et maksbud på 300,-) har de overbydd deg.

Auksjonen ble forlenget etter at jeg hadde gitt bud?

Dersom det kommer inn bud innenfor de siste minuttene før auksjonen avsluttes, forlenges auksjonen med fem minutter. Dette er for å gi eventuelle andre budgivere sjansen til å fortsette budgivingen. Å gi et bud rett før auksjonsslutt er kjent som "sniking" og vi prøver å unngå dette for å gjøre det mest rettferdig for alle.

Er det trygt å handle på eBid.no?

Det er liten risiko å handle på eBid.no. Vi har et tilbakemeldingssystem som viser seriøsiteten til både kjøpere og selgere. Før du kjøper en gjenstad kan du vurdere selger utifra tilbakemeldinger denne har fått tidligere. Vi oppfordrer også alle brukere til å rapportere eventuelle mistenkelige annonser. Dette kan alle gjøre ved å klikke på "Rapporter misbruk" som vises i hver annonse. Vi i eBid.no forsøker å luke ut eventuelle seriøse selgere/kjøpere, men skulle det oppstå en eller annen konflikt rundt en handel er det norsk lov som gjelder, og vi oppfordrer kjøper og selger til å ta en dialog som kan løse opp flokene.


Selger

Hva kan jeg selge på eBid.no?

Du kan selge alt som ikke strider mot norsk lov. Salg av tyvegods er strengt forbudt. Alle mistanker rundt salg av tyvegods eller gjenstander som selger bør forstå er tyvegods vil bli rapportert til Politiet.

Hva må jeg gjøre for å selge på eBid.no?

Det eneste du trenger å gjøre er å registrere deg som bruker. I tillegg til brukernavn, e-post og passord, krever vi at du registrerer navn, adresse og telefonnummer for å utnytte deg av alle funksjoner på eBid.no. For bedrifter er det mulig å registrere firmanavn. Registrering er gratis.

Kan jeg setter minstespris på mine auksjoner?

Ja, det kan du. Du kan også gi kjøpere muligheten til å sende deg et tilbud, utenfor auksjonen.

Hvordan regner jeg ut porto på mine auksjoner?

Vi oppfordrer alle å oppgi fraktkostnader i annonseregistreringen. Det gjør det mer attraktivt å kjøpe når en vet hva totalsummen blir. Er du usikker på hvor mye det vil koste å sende gjenstanden du selger, kan du benytte deg av Postens prisveileder. Her får du god hjelp: http://www.posten.no/produkter-og-tjenester/prisveileder

Kan jeg kun selge gjennom auksjon?

Nei, du kan legge ut gjenstander til salgs på "vanlig måte" også. Du velger selv om du vil selge gjenstanden som auksjon til høystbydende, eller om du vil selge til fastpris (Kjøp Nå). Dette kommer tydelig fram i prossessen når du opprette et salg.

Hvordan krever jeg inn oppgjøret for salget?

Det beste er om du går inn på din registrerte konto på eBid.no og går på "Min konto" -> "Kontoinnstillinger" og oppdaterer din informasjon der. Kjøper vil da få tilsendt betalingsinformasjon automatisk. Du kan legge inn PayPal-innstillinger her hvis du vil benytte deg av det.

Kan jeg gi mine kjøpere rabatter?

Ja, det kan du. Gå på "Min konto" -> "Selgerverktøy" -> "Rabattkoder". Der kan du opprette rabattkoder til gode kunder. Du velger selv om dette skal gjelde alle dine salg eller kun utvalgte.